Sådan blander du alle farver med kun 5 grundfarver

Oprettet d.

I dette blogindlæg lærer du, hvordan du blander farver. Vi deler vores tips og tricks med dig, og du vil opdage, at det er meget nemt at blande dine egne farver. Derudover kan du læse om vores MakeMake-farvekoncept, som tilbyder mange anvendelsesmuligheder.

 

Nedenfor ser du emnerne for dette blogindlæg. Klik på linksene for at blive ført til det relevante underafsnit.

 

 

MakeMake-farvekonceptet

MakeMake-farvekonceptet tilbyder mange muligheder. Det gør det muligt for dig at fremstille din helt egen ønskefarve, som kan bruges både indendørs og udendørs. MakeMake-konceptet består af bindemidlet 'Colour Fix' og farvestoffer, som gør det muligt at blande næsten alle farvetoner. Hvordan man blander farver, vil vi forklare senere i dette blogindlæg.

Farver, der fremstilles med MakeMake-farvekonceptet, kan påføres beton, gips, tekstiler, sten eller lærred. Bindemidlet 'Colour Fix' fungerer desuden som en beskyttende lak og kan efterfølgende påføres for at gøre farven vejrbestandig.

MakeMake-farvestofferne kan også anvendes alene til indfarvning af materialer som gips og beton.

Nedenfor kan du lære mere om vores farvepulvervarianter.

 

Naturligt farvestof eller PRO-farvestof – Hvad er forskellen mellem de forskellige farvepulvervarianter?

Vores sortiment indeholder 2 farvestofvarianter: naturfarvestoffer og PRO-farvestoffer. Disse varianter kan blandes med hinanden* - men har forskellige egenskaber. Naturfarvestofferne er særligt velegnede til at male naturgenstande. Som navnet antyder, kan du med denne pulvervariant blande farvetoner, der ofte findes i naturen. Derudover er naturfarvepulver oxiderede farver, der delvist er udvundet fra naturen. Derfor skal farven omrøres løbende, da den falder til bunds. PRO-farvestofferne er derimod klare og rene farver, som ikke kræver løbende omrøring.        

     

*(NB. Vores metalliske farvestoffer kan ikke blandes med de øvrige farvestoffer.)              

 

Bland farver med farvehjulet

Farvehjulet er en del af farvelæren og beskriver farvernes sammenhæng. Det kan bruges til at forklare, hvordan man skaber bestemte farver, og hvilke farver der giver harmoniske farvekombinationer.

 

Nedenfor ser du farvehjulet:

Farveteori farvehjulet

 

 

Farvehjulet består af tre ordener. Farver i første orden (gul, blå og rød) er primærfarverne. Farverne i anden orden, lilla, grøn og orange, kaldes sekundærfarver. For at opnå en sekundærfarve skal to primærfarver blandes sammen. Farver i tredje orden er de såkaldte tertiærfarver, som opstår, når man blander en sekundærfarve med en primærfarve.

 

Gode tips til at blande farver med MakeMake-farvekonceptet

For at kunne blande næsten alle farver har du brug for gul, blå og rød. For at gøre farvemækningsprocessen lettere, sælger vi også sekundær- og tertiærfarver som grøn og orange. Klik her for at opdage vores store udvalg af farvestoffer.

Ønsker du at blande dine egne farver, anbefaler vi, at du køber vores PRO-farve rød og PRO-farve gul, da de er rene og klare farver. Med hensyn til den blå farve, kan du både bruge vores PRO-farve blå og naturfarve blå. Forskellen mellem de to blå farver er, at 'PRO-farve blå' er en smule mørkere.

 

Makemake farvepigmenter

 

Sort og hvid til at mørkne og lysne farver

Sort og hvid er også vigtige tillægsfarver, når du ønsker at blande dine egne farvetoner. Med dem kan du oplyse eller mørkne farver. Vær opmærksom på, at du kun skal tilsætte lidt sort farvestof, da det er meget stærkt farvende. Som regel skal du kun bruge 1-5 % sort for at mørkne en farve. Vi anbefaler desuden, at du laver en prøvemaling og lader den tørre, så du bedre kan vurdere farven. 

 

 

Hvilke grundfarver har jeg brug for for at kunne blande alle farver?

For at kunne blande alle farver har du altså brug for:

1)  Rød

2)  Blå

3)  Gul

4)  Sort

5)  Hvid

 

Med primærfarverne (rød, blå og gul) kan du blande alle 'rene' farver. Farverne sort og hvid bruges til at lysne og mørkne farver.

 

Makemake Colour Fix med farvepigmenter

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar