Lav selv lysestager / lyskugler med selvhærdende ler

Oprettet d. under Inspiration

Inspiration til pynt til hjemmet med selvhærdende ler

Selvhærdende ler et skønt materiale at arbejde med. Det er let at komme igang, sviner minimalt og med den dermatolgisk testede DAS Selvhærdende ler behøver du ikke handsker når du arbejder. Med Selvhærdende ler kan du modellere skulpturer, vaser, lysestager og andet pynt til hjemmet. Her finder du inspiration og vejledning til stearinlysholdere/lyskugler som kan bruges til julepynt m.m.

 

Smukke julekugler lavet i selvhærdende ler.

Det skal du bruge:

Materialer:

Værktøj:

1. Pust ballonen op til den størrelse kugle du ønsker. Undlad at puste ballonen op til max, da den så har mindre styrke, og lettere sprænger mens du sidder og arbejder.

 

Rul et stykke selvhærdende ler ud i en størrelse der kan dække ballonen. Tykkelsen er lidt afhængig af hvor stor kugle du laver men som udgangspunkt 3-6 mm. Jo størrelse kugle, jo tykkere ler, for at give den mere styrke.

Lav flotte julekugler i selvhærdende ler. Vejledning - trin 1.

2. Glat overgange ud og skær overskydende ler af. Du kan benytte lidt vand på fingrene til at glatte overgange ud.

Lav flotte julekugler i selvhærdende ler. Vejledning - trin 2.

3. Brug udstikkere til at lave huller/mønster i leren. Tryk forsigtigt og brug evt. andet værktøj til forsigtigt at fjerne leren i hullerne.

Når du er tilfreds med din kugle skal den blot tørre det tager 1-2 dage, måske endda længere, afhængig af tykkelsen på din ler.

Vil du gerne vende tilbage og arbejde på figuren senere kan du dække den tæt til med et stykke plastik, så den har minimal kontakt med luft. Evt. fugt den let inden.

Lav flotte julekugler i selvhærdende ler. Vejledning - trin 3.

4. Da DAS Selvhærdende ler bl.a. opnår sin stærke struktur ved hjælp af indholdet af papirfibre, kan man slibe på den tørre ler. Så hvis hullet i bunden ikke er blevet helt lige eller overfladen skal glattes ud, kan man efterfølgende slibe den tørre selvhærdende ler med sandpapir eller bruge en neglefil til små områder - f.eks. huller der skal rettes til.

Lav flotte julekugler i selvhærdende ler. Vejledning - trin 4.

5. Så er kuglen klar til maling. Her er der malet med Colour Fix opblandet med Guld PRO farvepigment inderst, for at give et fint genskin, når kuglen står med lys i.

 

Du kan også benytte andre typer maling, f.eks. akrylmaling eller vandfarve, men især med vandfarve skal du være opmærksom på at malingen ikke bliver for våd, da for meget vand kan blødgøre den tørrede ler.

Lav flotte julekugler i selvhærdende ler. Vejledning - trin 5.

6. Malingen tørrer relativt hurtigt. Efter omkring 20 minutter er det tørt og det ydre kan nu males.


Hvis du har undgået at få lidt løbere yderst fra det inderste blev malet, kan du også gå igang med at male det ydre før.

Lav flotte julekugler i selvhærdende ler. Vejledning - trin 6.

7. Overfladen males først grå. Her kan man enten benytte Grå naturfarvepigment, eller man kan blande sort og hvid for at blande sin egen grå farve. Også her blandes pigmentet med Colour Fix.

Når kuglen er malet skal den tørre helt inden næste lag males på. Igen ca. 20 minutter.

Lav flotte julekugler i selvhærdende ler. Vejledning - trin 7.

8. For at opnå sølv males der med Perlemor PRO pigment opblandet i Colour Fix på en grå eller sort overflade.

Lav flotte julekugler i selvhærdende ler. Vejledning - trin 8.

9. Så skal kuglen bare tørre. Når den er tør er den klar til  brug - enten med en lyskæde i eller hvis den vendes om så det store hul kommer opad, kan den bruges som stearinlysholder.

Lav flotte julekugler i selvhærdende ler. Vejledning - trin 9.

Flot fyrfadsstage julepynt

Julekugle med fyrfadslys.

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar