(Påske)hare i dekorationsbeton

Oprettet d. under Inspiration, Dekorationsbeton, Minikursus

Påskehare i dekorationsbeton

Hvis du er vild med at lave din egen påskepynt, og ikke synes det kun er indvendigt at påsken skal pryde, kan du lave dine egne skulpturer med MakeMake Dekorationsbeton. Lav f.eks. påskeharer, påskekyllinger, påskeæg m.m. Figurerne kan holde til at stå udenfor året rundt, hvilket betyder at de også sagtens kan holde til den nattefrost eller forvirrede omgang sne vejret kan ske at byde på i påsken.

Til at lave en figur som denne skal du bruge:

Af værktøj er der brugt:

1. Start med en grundform i flamingo. Du kan bruge varmekniv, isolatørkniv, varmepistol, eller hobbykniv til at bearbejde flamingoen.

Grundforme kan også sagtens laves af hvad man ellers har liggende hjemme - f.eks. gamle urtepotter, balloner eller bolde, hønsetråd, flasker m.m.


Det vigtigste er at du ikke bygger over et materiale, som f.eks. træ, der står og arbejder. Træ kan suge fugt, hvorved det udvider sig, og det kan tørre ind igen, hvor det svinder, og med tiden vil det kunne få betonen til at revne.

2. Læg herefter første lag beton inkl. fiber på figuren. Laget skal minimum være ½ cm tykt.

Betonen blandes 1 liter vand til 5 kg beton. Juster for at ramme den konsistens du foretrækker at arbejde med. Start med at hælde vandet i en spand, herefter fiber og til sidst beton, for at undgå at betonen 'bankes sammen' i bunden af spanden.

Til at støtte kaninens hængeører på denne grundform, er der indsat grillspyd.

 

Når grundformen har fået første lag beton, fugtes figuren med vand og afdækkes med plastik, hvilket giver betonen de bedste betingelser for at hærde stærkt op. Efter et døgns tid er betonen hærdet op, så der kan arbejdes videre på figuren - men du kan også sagtens vente 1 måned og så arbejde videre på figuren der.

 

 

3. Kaninens fødder er lavet ved at rulle/presse beton fladt ud på et stykke plastik i ca. 1 cm tykkelse. Efter de har tørret et døgns tid, er der brugt dekorationsbeton til at hæfte dem på kaninskulpturen.

4. Når kaninens fødder er hærdet fast, er det tid til at lægge næste lag beton. I dette lag skal der ikke fiber i blandingen, da det kan forstyrre når overfladen bearbejdes. Fugt den tørre beton, inden den friske lægges på, for at undgå at det nye lag beton tørrer for hurtigt og der opstår svindrevner.

 

Detaljerne her er håndmodelleret. Du kan bruge en våd pensel til at trække bløde penselsstrøg over den våde beton, og på den måde skabe pels. For en lidt grovere pelsstruktur kan du benytte en stålbørste eller lign. til at lave ridser i overfladen.

Når du er tilfreds fugtes figuren med vand og dækkes med plastik.

Hvis der er noget du vil bygge videre på en anden dag, kan du sagtens blande nyt beton og bygge på den tørre beton. Bare husk at fugt det tørre beton først.

5. Når figuren har tørret minimum 1 døgn kan du gå igang med at male den. Start evt. med en grundfarve som her, og mal detaljer, skygger og skift i nuancerne i næste omgang. 1. lag maling tørrer typisk på max ½ time, da betonen også suger malingen ind, samtidigt med at det tørrer med kontakt med luften.

Colour Fix og farvepigmenter skaber tilsammen en fantastisk betonmaling, netop pga. denne egenskab, hvor det suges ind i overfladen - dette forhindrer nemlig at malingen skalder af, samtidig med at det til dels vandtætner og frostsikrer betonen yderligere.

6. Når første lag er tørt, kan du gå igang med at male dine detaljer.

Bland f.eks. en skarp lyserød / pink ved at benytte PRO Rød pigment og PRO hvid pigment - der skal kun få procent rød i den hvide, så start med at blande en hvid maling, og tilsæt så forsigtigt rødt for at blande pink maling.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar