Hos MakeMake finder du 4 forskellige metalfarver. Ovenover kan du se farverne malet på beton.
Fælles for alle PRO metalfarvepigmenter er at de ikke kan blandes med resten af farvepigmenterne.
Hvis du forsøger at blande metalfarvepigmenter med de andre farvepigmenter, oplever du at farven forsvinder i malingen. Den bliver overdøvet af den anden farve og træder ikke tydeligt frem på det malede. Derfor anbefaler vi at man primært bruger metalpigmenterne til at patinere sit emne. På den måde rækker lidt farve rigtig langt.
Længere nede på siden kan du læse om:
-
Perlemor
-
Guld
-
Bronze
-
Kobber
-
Dry brush - patineringsteknik
Perlemor: Først for ser du perlemor malet på beton. Det fantastiske ved perlemor er at det i mættet form eller på en lys baggrund bliver perlemorsfarvet, som det ses herover, men hvis du i stedet maler det på en sort eller mørkegrå baggrund bliver det sølv i stedet, som på skildpadden vist her.
Billede: Skildpadde i ekstra stærk støbegips, malet sort og patineret med perlemor.
Original lavet i designer modellervoks hvorefter der er lavet silikoneform.
Guld: Hernæst kan du se guld-pigment malet på dekorationsbeton. Der skal forholdsvis meget farvepigment til at mætte Colour Fixen hvis du ønsker at male din figur helt guld. 50 ml pulver til 50 ml Colour Fix. I stedet kan du vælge at patinere din figur med Dry Brush teknikken. Dry Brush teknikken vil blive beskrevet nærmere herunder.
Billede: Aftryk af blade lavet i ekstra stærk støbegips og malet med Colour Fix og farvepigmenter.
Bronze: Bronzepigment blandes med Colour Fix - 25 ml farvepigment til 50 ml Colour Fix for at opnå en mættet blanding. For at få din betonfigur til at ligne en bronzeskulptur, anbefaler vi at du starter med en mørk bundfarve som sort eller mørkbrun og herefter patinerer med bronze.
Billede: Skildpadde i ekstra stærk støbegips, malet sort og patineret med bronze.
Original lavet i designer modellervoks hvorefter der er lavet silikoneform.
Kobber: Kobber har en skøn rødlig glød. Der skal ca. 25 ml pigment til 50 ml Colour Fix for at opnå en mættet farve. Oftest bruges kobber-pigment dog mest til at patinere med.
Dry brush - patineringsteknik
Dry brush-teknikken kan bruges med alle farver, ikke kun metalpigmenter. F.eks. er den også glimrende til at lysne "spidserne" på bark og klippe, for at efterligne hvordan solen normalt vil lysne overfladen over tid.
Fremgangsmåde:
-
Bland lidt farvepigment op med Colour Fix - det behøver kun at være nok til lige at mætte penslen. Anderledes sagt, nok til at penslen er fyldt med farve. Vælg en tæt pensel med mange hår.
-
Mas malingen godt op i penslen.
-
Når penslen er fyldt med maling, tager du et stykke flamingo, pap, gammel avis eller andet, og maler penslen næsten tør. Først når der næsten ikke kommer mere farve af penslen, er den klar til brug.
-
Kør med let hånd penslen over dit emne. Hvis du vil have mere farve, kan du trykke lidt hårdere med penslen. Prøv dig frem til du opnår det look du ønsker.
Ved at benytte dru brush-teknikken sikrer du dig at det kun er de dele der stikker længst ud, der får farve og du beholder grundfarven i kroge og sprækker.